Individuele begeleiding

Levenslint beroert, beweegt, troost, verbindt.

Levenslint is inspiratiebron en steunpilaar voor mensen bij wie het levenslint even niet kalmpjes golft in een zachte voorjaarsbries, maar bij wie sprake is van storm, windstilte of in de knoop geraakte draden.

Levenslint loopt een tijdje met je mee en biedt ondersteuning bij levensvragen.Niet voor kant en klare oplossingen, maar voor hulp bij het zoeken naar betekenis en een aanpak die bij jou past.

Elly Prinse: "Ik kan je helpen als je je afvraagt hoe je je moet verhouden tot de ongerijmdheid van het leven. Niet als een op te lossen probleem, maar als een te verhelderen vraag. Samen proberen we jouw individuele gevoel, gedrag of gedachten te verbinden met wilskracht, jouw levensovertuiging, verlangens en dromen.
P (man, 81) is al lang alleen. In praktische zin gaat hem dat goed af, maar de laatste tijd gaat zijn gezondheid achteruit. Hij kan moeilijker activiteiten ondernemen en kan daardoor minder vaak de deur uit. Op sommige momenten voelt hij zich overvallen door eenzaamheid en zinloosheid.

Elly Prinse: "Heel voorzichtig probeer ik met hem 'naar binnen te keren', naar zijn innerlijke rijkdom en levenswijsheid, zijn geloof in God. En we richten ons ook op de vraag hoe hij de buitenwereld toch, ondanks zijn beperking, bij hem binnen kan krijgen: uitbreiding van zijn sociale netwerk, uitnodiging van een vroegere vriend, koffie met een oude buurvrouw. Stapje voor stapje leert P zich te verhouden tot deze nieuwe fase in zijn leven. Nu is hij bezig met het maken van zijn levensboek voor de kleinkinderen."


COPYRIGHT LEVENSLINT 2012 - DISCLAIMER - DESIGN SUPERMASH